به گزارش مشرق به نقل از ايسنا، ساعاتي پيش امروز ـ 14 اسفند ماه ـدر تالار «خليجفارس» فرهنگسراي نياوران نمايشگاه و نشست تخصصي مد و لباس ايراني ـ اسلامي با حضور اعضاي کارگروه ساماندهي مد و لباس و با رونمايي از پنجاه طرح منتخب اين کارگروه آغاز به کار کرد.
سيد محمد حسيني ، وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در اين مراسم افتتاحيه با ابراز خرسندي از به ثمررسيدن نتايج کارگروه و مشاهدهي نتيجهي اوليهي آن گفت: امروز 50 طرح از ميان 500 طرح بررسي شده در معرض نقد و بررسي شما قرار ميگيرد.
او اضافه کرد: بيشک هر چه کار علمي در اين عرصه انجام شود و اهل فن و متخصصان اين حوزه به اظهار نظر دربارهي آن بپردازند، ما به نتايج بهتري دست خواهيم يافت لذا بايد طرحهاي مناسب و مورد قبول اکثريت مردم در چنين نمايشگاههاي ارائه شود تا کارهايي پختهتر و سنجيدهتر به نمايش عمومي درآيند.
وزير ارشاد اظهار اميدواري کرد تا اين قدمهاي اجرايي و عملياتي هرچه بيشتر پيگيري شود و ادامه داد: بايد به مرور توليدات آماده شده در معرض خريد و فروش نيز قرار بگيرد، پس ما اميدواريم سرعت کارها بيشتر از گذشته باشد و اين مسير با جديت هرچه بيشتر پيگيري شود، زيرا حوزهي مد و لباس کار اساسي است و پيگيري آن امروز از سوي مجلس برعهدهي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي قرار گرفته تا رابطهي اين حلقههاي پيوسته به يکديگر مشخص شود.
حسيني در بخش ديگري از سخنان خود ادامه داد: بايد بعد از انتخاب طرحهاي منتخب به مرحلهي توليد و تبليغ برسيم تا اين طرحها در دسترس مردم قرار بگيرد. رسانهها نيز در معرفي اين طرحها ميتوانند نقشآفريني کنند تا در سال 1390 نتايج بيشتر و بهتري را شاهد باشيم.
او لباس را يکي از نشانههاي فرهنگ و هويت يک ملت دانست و افزود: اگر در دوره رضاخاني تلاش براي تغيير لباس، کتابت و حتي زبان انجام ميشد، به اين دليل بود که ملتها هويتي از خود نداشته باشند و يک انقطاع ميان فرهنگها ايجاد شود، لذا آنها که پذيرفتند به ظرفي تهي بدل گشتند که مورد تقليد و تحقير قرار گرفتند، اما ملت ما اينگونه نبود و ما پيشينهي چند هزار سالهي فرهنگ و تمدن نگاه به ديگران نداشت.
حسيني خاطرنشان کرد: امروز ميتوانيم تحقيقات بسياري در اين عرصه داشته باشيم و از آنجا که حوزهي هنر يکي از سرآمدترين حوزهها براي همگان است، ما ميتوانيم طرحهايي را که با آداب، رسوم و فرهنگمان سنخيت دارد، ارائه کنيم.
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي متذکر شد: فعاليتهاي حوزهي مد و لباس نبايد تنها بر دوش اين کارگروه باشد، بلکه همهي شما بايد ياري کنيد زيرا اين حرکت نيازمند يک عزم ملي است و اگر از تمام طراحان و اهل فن و تخصص دعوت کنيم ميتوانيم علاوه بر برطرفکردن نيازهاي جمعيت داخل کشور نمونههايي را نيز براي ساير کشورها ارائه دهيم.چه بسا که امروز تمام تحولات اسلام منشا گرفته از نظام اسلامي که يک نظام الهامبخش براي تمام دنيا محسوب ميشود.
در بخش ديگري از اين مراسم عيسي کشاورز سرپرست کارگروه تخصصي ساماندهي مد و لباس گفت: خوشبختانه دغدغهي اصلي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي دربارهي مد و لباس جدي است و همانطور که همهي صاحبنظران در اين موضوع داراي نگرشهاي جدي هستند و وزارتخانه فرهنگ و ارشاد اسلامي به عنوان متولي مد و لباس تصميم گرفته به جاي پرداختن به سطحي از نمايشگاهها و جشنوارههاي در اين حوزه که به مرور اثربخشي و کارآيي خود را از دست ميدهند، به نگاهي جامع در اين عرصه بپردازند.
او اضافه کرد: به همين بهانه از تمام هنرمندان و طراحان سراسر کشور دعوت کرديم تا ايدههاي خود را ارائه دهند و نتيجهي آن 500 طرح جمعآوري شده است که امروز از ميان آن 50 طرح منتخب را براي شما رونمايي خواهيم کرد.
به گفتهي کشاورز؛ توليدکنندگان و صاحبنظران نيز به مرور وارد اين کار ميشوند تا در يک نشست تخصصي به همگرايي در حوزهي مد و لباس دست پيدا کنيم.
او عنوان کرد: کشور ما ظرفيتهاي آن را دارد تا در افق 1404 به عنوان پايتخت مد و لباس اسلامي در جهان شناخته شود.
سرپرست کارگروه در بخش پاياني سخنانش متذکر شد: آنچه امروز شاهد رونمايي آن هستيم مجموعه طرحهايي که براي اولينبار آماده شده و هنوز تجاريسازي نشده تا بعد از ديده شدن مورد نقد و بررسي قرار بگيرد و نگرشهاي مورد نياز آن براي رسيدن به يک طرح جامع ارزيابي شود. به همين بهانه در مراسم اختتاميهي اين نمايشگاه طرح برگزيدهي تماشاگران را نيز رونمايي خواهيم کرد و به آن جايزه اهدا ميکنيم.
به گزاش ايسنا، با اتمام اين سخنان حاضران با حضور وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي نمايشگاه مد و لباس ايراني و اسلامي را در گالري شماره يک فرهنگسراي نياوران افتتاح کردند.
50 طرح برگزيده با حضور جمعي از طراحان در قالب مانکنهايي براي نمايش عمومي ارائه شده بود.